skip to Main Content
Hulp nodig? Neem contact op via het contact formulier.
Durf De Stap Te Nemen En Maak Een Carrièreswitch

Durf de stap te nemen en maak een carrièreswitch

Kies voor geluk

Voelt u zich niet gelukkig op je werk? Gaat u elke dag met tegenzin naar kantoor (of opent u met tegenzin uw laptop, nu we door de coronacrisis thuis moeten werken)? Kunt u elke dag niet wachten totdat u weer naar huis toe mag? Dat zijn geen goede tekens. Vaak is het een indicatie dat het tijd is voor een carrièreswitch. Maar hoe maakt u die? Wij geven een aantal tips, zodat u straks aan de slag kan in de functie die helemaal bij u past!

Het vinden van uw passie

Ten eerste is het belangrijk dat u er voor uzelf achter komt wat u nu echt leuk vindt. Sommige mensen weten al lang waar hun passie ligt. Ze willen bijvoorbeeld al van kinds af aan dokter, brandweerman of zangeres worden. Of ze weten waar ze goed in zijn, bijvoorbeeld in financiën of presenteren. Toch is dat niet voor iedereen het geval. Dan kan een beroepskeuzetest heel erg helpen. Maar het kan zo zijn dat deze test u niet echt het resultaat geeft wat u gedacht had, of wat u wilde. In dat geval is het wellicht verstandig om een professional in te schakelen.

Professionele hulp

De professional die u kan helpen met het vinden van uw passie, en een baan die bij u past, is een loopbaancoach. Hij of zij is gespecialiseerd in het analyseren van al uw sterke punten, en de punten waar u zich persoonlijk nog zou kunnen ontwikkelen. Ook wordt besproken wat u leuk lijkt om te doen. Op basis van deze gesprekken en analyses geeft de loopbaancoach u advies over uw toekomstige baan. En hoe u die baan kunt krijgen? Ook daarvoor zijn er professionals die u kunnen helpen.

Een baan die bij u past

Voor het vinden van de baan die bij u past, kunt u natuurlijk kijken op sites waar elk bedrijf een vacature kan plaatsen. Hier mag ook gewoon iedereen op reageren, wat betekent dat het bedrijf te maken krijgt met flink wat sollicitanten. Wij raden u juist aan om u op een site in te schrijven waar professionals op zoek gaan naar de juiste kandidaat om een bepaalde vacature te vullen. Zo weet u ook echt dat het gaat om een functie waar u naar op zoek bent!